Santaqua PET 5 l.

Apa de izvor plata Santaqua PET 5 l. Calitatea produsului este atestata conform buletinului de analiza nr. 858/17.04.2015, pentru apa plata de izvor Santaqua. Sursa F12 Negresti.

Compozitie chimica / proprietati terapeutice 
Apa provine din precipitatii. Urmandu-si circuitul in natura, ea se infiltreaza in sol, trecand astfel prin straturi succesive, ce contin diverse substante. In drumul sau, apa spala si dizolva unele minerale si saruri solubile. Ele mai pot contine substante bioactive sau gaze dizolvate. In functie de straturile in care s-au format, apele minerale sunt de mai multe tipuri: clorurate, sulfuroase, hidrogencarbonatate. Raportat la cantitatea de dioxid de carbon cu care sunt imprimate, ele pot fi: carbogazoase, necarbogazoase, decarbogazificate, natural imbogatite cu dioxid de carbon, natural carbogazificate.  Din ultima grupa face parte si apa minerala Nova Oas.

Datorita compozitiei chimice, aceasta apa minerala indeplineste mai multe functii importante pentru organism. In urma unui studiu de cercetare, efectuat de cate o echipa de specialisti a Spitalului Universitar CF Cluj Napoca asupra efectelor apei minerale OAS pe aparatul digestiv, s-a constatat ca datorita compoziţiei chimice aceasta  indeplineste mai multe funcţii importante pentru organism, in mod deosebit poate facilita functiile hepato-biliare si gastrointestinale. Depozitele de calciu si magneziu actioneaza impotriva carentei de saruri minerale. Magneziul ajuta la cresterea capacitatii de rezistenta a organismului, de concentrare si are un rol important in coordonarea dintre muschi si sistemul nervos. Studiile arata ca persoanele care consuma apa bogata in calciu si magneziu pot reduce riscul unui atac cerebral sau de cord cu 10%.

Sulfatii ii confera virtuti diuretice si laxative.  Potasiul joaca un rol important, ajutand la prevenirea deshidratarii si a retentiei de lichide. Toate aceste substante sunt stimulente ale muschilor si a sistemului nervos, coaguleaza sangele in cazul producerii de rani deschise si asigura transportul oxigenul. Apele minerale pot fi folosite in cure interne si externe. Acestea vindeca sau amelioreaza bolile digestive, normalizeaza functiile gastrointestinale, actioneaza in procesele inflamatorii ale aparatului uro-genital. Apele carbogazoase sunt un stimulent, imbunatatind peristaltismul stomacului si intestinului, maresc sau scad, dupa caz, aciditatea gastrica, stimuleaza circulatia la nivelul stomacului si al ficatului.

O alta funcţie de maxima importanta a apelor minerale este lichidarea foamei de oxigen la nivelul ţesuturilor, ameliorând rezistenta organismului la boli. Calităţile apei minerale sunt tot mai apreciate si de către producătorii de cosmetice. Ele ajuta la hidratarea, hranirea si mineralizarea corespunzătoare a pielii si pe aceasta cale a întregului organism.